Vaatwasser onderdelen

zeefhuis bosch

Filter

Een fijnfilter in een vaatwasser is een component dat verantwoordelijk is voor het opvangen en verwijderen van kleine deeltjes voedselresten, vuil en ander afval dat tijdens het afwassen van de vaat loskomt. Het bevindt zich meestal aan de onderkant van de vaatwasser, in de buurt van de afvoerpomp. Het doel van het fijnfilter is om te voorkomen dat deze kleine deeltjes en vuil in de afvoerleidingen terechtkomen en deze verstoppen. Hierdoor helpt het fijnfilter om de afvoer en de algemene werking van de vaatwasser soepel te laten verlopen, terwijl het ook bijdraagt aan het behoud van schone vaat.

zeepbakje

Zeepbak

Een zeepbak in een vaatwasser is een compartiment waarin vaatwasmiddel wordt geplaatst voordat de vaatwasser wordt gestart. Het doel van de zeepbak is om het vaatwasmiddel te bewaren en het op het juiste moment tijdens het wasproces vrij te geven om de vaat effectief te reinigen. Dit compartiment kan verschillende vormen en groottes hebben, afhankelijk van het ontwerp van de vaatwasser, maar het biedt over het algemeen een handige en gecontroleerde manier om het vaatwasmiddel toe te voegen voor optimale reinigingsresultaten.

afvoerpomp bosch/siemens

Afvoerpomp

Een afvoerpomp in een vaatwasser is een essentieel onderdeel van het afvoersysteem. Het heeft als functie om het water uit de vaatwasser te pompen en af te voeren tijdens het afwas- en spoelproces. Het helpt ook bij het voorkomen van wateroverlast door te zorgen voor een goede waterafvoer uit de machine. De afvoerpomp van een Siemens vaatwasser is specifiek ontworpen om te voldoen aan de vereisten van het Siemens-vaatwassersysteem en kan variëren in ontwerp en technische specificaties afhankelijk van het model van de vaatwasser.

bestekkorf

Bestekmand

Een verwarmingselement in een droogkast is een elektrisch onderdeel dat verantwoordelijk is voor het genereren van warmte om de lucht in de droogkast te verwarmen. Het bestaat meestal uit een spiraalvormige weerstandsdraad die elektrische energie omzet in warmte wanneer er stroom doorheen wordt gestuurd. Door de gegenereerde warmte drogen kledingstukken die zich in de droogkast bevinden sneller en efficiënter.

mand vaatwas

Korf

Een korf in een vaatwasser is een geperforeerde container of rek waarin serviesgoed, bestek en andere vaat worden geplaatst tijdens het afwasproces. De korf biedt een gestructureerde en georganiseerde manier om verschillende items in de vaatwasser te plaatsen, waardoor ze veilig en efficiënt kunnen worden gewassen. Het ontwerp van de korf kan variëren afhankelijk van het model en de grootte van de vaatwasser, maar over het algemeen is het voorzien van compartimenten en houders die zijn afgestemd op specifieke items zoals borden, kopjes, glazen en bestek.

afdekkapje

Afdekkapje

Bescherming tegen groter vuil en puin: Het afdekkapje helpt voorkomen dat vuil, voedselresten en ander puin de afvoerpomp bereiken. Dit vermindert de kans op verstoppingen en houdt de afvoerpomp schoon en goed functionerend.

afloopventiel bosch

Afloopventiel

Een afloopventiel in een vaatwasser van Bosch is een component van het afvoersysteem dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de waterafvoer uit de vaatwasser. Het afloopventiel opent en sluit op basis van signalen van de vaatwasserbesturing om het water op het juiste moment tijdens het was- en spoelproces af te voeren.

aquastop

Aquastop

Een aquastop is een veiligheidsvoorziening die wordt gebruikt in vaatwassers en andere huishoudelijke apparaten die water gebruiken. Het is ontworpen om lekkages en overstromingen te voorkomen door de watertoevoer naar het apparaat automatisch af te sluiten wanneer er abnormale waterstromen worden gedetecteerd.

Vraag een herstelling aan

Vul het formulier in en we contacteren je snel voor een afspraak.