Droogkast onderdelen

spanrol electrolux

Spanrol

Een spanrol in een droogkast is een component die wordt gebruikt om de spanning van de V-snaar te regelen. Het is meestal een klein wiel of rol die veerbelast is en de V-snaar strak houdt door constant druk uit te oefenen. Hierdoor wordt een goede overbrenging van de aandrijfkracht naar de trommel van de droogkast gegarandeerd, wat essentieel is voor een soepele werking van het apparaat.

v-snaar

V-Snaar

Een V-snaar is een onderdeel van een droogkast dat wordt gebruikt om de trommel van de droger aan te drijven. Het is een flexibele, door rubber versterkte riem die over meerdere poelies loopt. Wanneer de V-snaar draait, wordt de beweging overgebracht naar de trommel, waardoor deze kan roteren en kleding kan drogen.

Filter

Een pluizenfilter is een essentieel onderdeel van een droogkast dat is ontworpen om pluizen en ander vuil op te vangen tijdens het droogproces. Het bevindt zich meestal aan de binnenkant van de droogkast, net voor de luchtuitlaat. Het voorkomt dat pluizen de droogkast verlaten en zich ophopen in de luchtkanalen, wat de efficiëntie van de droogkast kan verminderen en brandgevaar kan veroorzaken.

verwarmingselement Siemens/Bosch

Verwarmings-element

Een verwarmingselement in een droogkast is een elektrisch onderdeel dat verantwoordelijk is voor het genereren van warmte om de lucht in de droogkast te verwarmen. Het bestaat meestal uit een spiraalvormige weerstandsdraad die elektrische energie omzet in warmte wanneer er stroom doorheen wordt gestuurd. Door de gegenereerde warmte drogen kledingstukken die zich in de droogkast bevinden sneller en efficiënter.

afvoerpomp Whirlpool

Condenspomp

Een afvoerpomp in een droogkast is een cruciaal onderdeel dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van gecondenseerd water uit de droogkast tijdens het droogproces. Het pompt het water vanuit de condensatiebak of het condensatiesysteem naar een afvoerleiding of opvangreservoir. Deze pomp zorgt voor een efficiënte afvoer van vocht, waardoor de droogkast goed blijft functioneren en voorkomt dat water zich ophoopt en mogelijke schade veroorzaakt.

Waaier

De waaier in een droogkast is een roterend onderdeel dat verantwoordelijk is voor het circuleren van lucht binnen de droogkast. Het trekt lucht aan van buiten de droogkast en duwt het door het verwarmingselement en de trommel, waardoor vochtige lucht wordt verwijderd en kleding effectief wordt gedroogd. Door een constante luchtstroom te creëren, draagt de waaier bij aan een efficiënt droogproces en zorgt ervoor dat warme lucht gelijkmatig door de droogkast wordt verdeeld.

Volgwiel lagering droogkast AEG- electrolux

Lager wiel

Een lagerwiel of volg wiel in een droogkast is een mechanisme dat de trommel ondersteunt en in balans houdt tijdens het draaien. Het bestaat uit een wiel met een lager dat de rotatie van de trommel mogelijk maakt terwijl wrijving wordt geminimaliseerd. Dit wiel bevindt zich aan weerskanten voorraan de trommel en zorgt voor een soepele en stabiele rotatie, waardoor slijtage aan de droogkast wordt verminderd.

Scharnier

Het scharnier van een deur in een droogkast is een mechanisme dat de deur aan het kastlichaam bevestigt en het mogelijk maakt om soepel te openen en te sluiten. Het bestaat meestal uit twee metalen delen die aan elkaar zijn bevestigd, één aan de deur en één aan het kastlichaam, en die met elkaar verbonden zijn door een draaipunt. Dit scharnier zorgt voor stabiliteit en ondersteuning van de deur, terwijl het ook een bewegingsbereik biedt voor gemakkelijke toegang tot de droogkast.

Vraag een herstelling aan

Vul het formulier in en we contacteren je snel voor een afspraak.