Logo Gefixt

Foutmelding F18 - Bosch wasmachine

Bij een errorcode F18 zijn er afpomp problemen met de wasmachine

Wij zijn gepassioneerd door het bieden van een persoonlijke, correcte en vriendelijke service aan al onze klanten.

Foutmelding F18 Bosch Wasmachine

De foutmelding F18 op een Bosch wasmachine duidt meestal op een afpompen probleem. Foutmelding F18 Bosch Wasmachine treedt op wanneer de wasmachine niet in staat is om water af te voeren na het spoelen of centrifugeren van de kleding. Het kan verschillende oorzaken hebben en vereist vaak enige inspectie en mogelijk onderhoud om het probleem op te lossen.

Een van de mogelijke oorzaken van de F18-foutmelding is een verstopte afvoerslang. Controleer de afvoerslang achter de wasmachine en zorg ervoor dat deze niet geknikt, verstopt of geblokkeerd is. Als de slang verstopt is, reinig deze dan grondig en verwijder eventuele obstructies. Zorg er ook voor dat de afvoerslang op de juiste manier is aangesloten op een afvoerpunt.

 

 

Een andere mogelijke oorzaak kan een verstopte afvoerpomp zijn. De afvoerpomp bevindt zich meestal aan de onderkant van de wasmachine en kan verstopt raken door vuil, pluizen, munten of andere vreemde voorwerpen die in de was terecht zijn gekomen. Schakel de wasmachine uit, haal de stekker uit het stopcontact en verwijder voorzichtig de voorpaneel of het onderste toegangsdeksel. Zoek de afvoerpomp en controleer het filter of er iets in vastzit. Verwijder eventuele obstructies en zorg ervoor dat de pomp vrij kan draaien.

Een derde mogelijke oorzaak kan een defecte afvoerpomp zijn. Als de pomp beschadigd is of niet meer correct werkt, kan deze mogelijk niet het water effectief afvoeren. In dat geval moet de afvoerpomp worden vervangen. Neem contact op met een erkende serviceprovider of een professionele monteur om de afvoerpomp te laten repareren of vervangen.

Daarnaast kan een probleem met de waterdruk de F18-fout veroorzaken. Controleer de watertoevoer naar de wasmachine en zorg ervoor dat de waterkraan volledig open is. Als de waterdruk te laag is, kan dit problemen veroorzaken bij het afvoeren van water. Zorg ervoor dat er voldoende waterdruk is en controleer op eventuele verstoppingen in de watertoevoerleidingen.

Tot slot kan een defecte elektronische component, zoals een sensor of een besturingsmodule, ook de oorzaak zijn van de F18-foutmelding. In dit geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om de elektronica van de wasmachine te controleren en eventuele defecte onderdelen te repareren of vervangen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van inspecties of reparaties aan de wasmachine. Schakel altijd de stroomtoevoer uit en raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies met betrekking tot uw model. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, raadpleeg dan een professionele monteur om het probleem op te lossen en verdere schade aan de wasmachine te voorkomen.

Bekijk hoe te herstellen in onze kennisbank. Andere foutmeldingen Bosch wasmachine 

wasmachine van bosch

Tevreden klanten, daar gaan we voor!

We zijn trots op onze lange geschiedenis van tevreden klanten en de duurzame relaties die we door de jaren heen hebben opgebouwd. We geloven dat het geheim van ons succes ligt in onze onophoudelijke toewijding aan kwaliteit, integriteit en een uitstekende klantenservice.

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren witgoedhersteldienst, zoek dan niet verder! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen en ervaar zelf de persoonlijke en correcte service van Gefixt.

Vraag een herstelling aan

Vul het formulier in en we contacteren je snel voor een afspraak.