Logo Gefixt

Foumelding E20 - Zanussi wasmachine

Bij een errorcode E20 is er sprake van een probleem met het afpompen. Het water in de trommel  pompt niet weg?Foutmelding F20 Zanussiwasmachine? Bekijk hier hoe dit kan hersteld worden.

Wij zijn gepassioneerd door het bieden van een persoonlijke, correcte en vriendelijke service aan al onze klanten.

Foutmelding E20 Zanussi Wasmachine

Een foutmelding, zoals E20 bij een Zanussi wasmachine, is een indicatie dat er een probleem is opgetreden tijdens het gebruik van het apparaat. Het begrijpen van deze foutcodes is essentieel om eventuele problemen op te lossen en de levensduur van de machine te verlengen. In het geval van de Zanussi wasmachine en de foutcode E20, wijst dit op een probleem met de waterafvoer.

Wanneer de wasmachine begint met het afvoeren van water, zorgt een afvoerpomp ervoor dat het water uit de trommel wordt verwijderd. Als deze pomp niet goed werkt of geblokkeerd is, kan de foutcode E20 optreden. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder verstopte filters, vuil in de afvoerleidingen of een slecht functionerende pomp.

Om het probleem op te lossen, zijn er enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Controleer de afvoerfilter: De afvoerfilter kan verstopt raken door pluizen, munten of andere kleine voorwerpen. Zoek de filter meestal aan de voorkant van de machine, maak hem schoon en verwijder eventuele obstructies.

  2. Controleer de afvoerleidingen: Zorg ervoor dat de afvoerleidingen niet geknikt of geblokkeerd zijn. Dit kan de waterafvoer belemmeren en de foutcode veroorzaken.

  3. Controleer de pomp: Als de pomp defect is, moet deze mogelijk worden gerepareerd of vervangen. Controleer op vreemde geluiden of andere tekenen van een slecht functionerende pomp.

  4. Controleer op grote voorwerpen: Soms kunnen grote voorwerpen vast komen te zitten in de afvoerleidingen, wat kan leiden tot problemen bij het afvoeren van water. Controleer op eventuele obstructies.

  5. Reset de machine: Soms kan een eenvoudige reset van de wasmachine het probleem oplossen. Dit kan worden gedaan door de machine enige tijd van de stroom te halen voordat je hem weer inschakelt.

Mocht je na het uitvoeren van bovenstaande stappen nog steeds de foutcode E20 blijven zien, kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen. Een gekwalificeerde monteur kan diepgaandere diagnose en reparatie uitvoeren als er sprake is van een meer complex probleem.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke instructies en oplossingen kunnen variëren afhankelijk van het model van de Zanussi wasmachine en eventuele technologische updates na mijn kennisstopdatum in september 2021. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke apparaat voor nauwkeurige en up-to-date informatie over foutcodes en oplossingen.

Tevreden klanten, daar gaan we voor!

We zijn trots op onze lange geschiedenis van tevreden klanten en de duurzame relaties die we door de jaren heen hebben opgebouwd. We geloven dat het geheim van ons succes ligt in onze onophoudelijke toewijding aan kwaliteit, integriteit en een uitstekende klantenservice.

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren witgoedhersteldienst, zoek dan niet verder! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen en ervaar zelf de persoonlijke en correcte service van Gefixt.

Vraag een herstelling aan

Vul het formulier in en we contacteren je snel voor een afspraak.